Kaip įjungti plaukų džiovintuvą?

Praėjusią savaitę teko praleisti lėktuvuose ir viešbučiuose – turėjau progos pastebėti daug naujų dalykų, bei turėjau nelaimės išmokti jais visais naudotis. Vienas iš jų – šis plaukų džiovintuvas:

Plaukų džiovintuvas su 2 jungikliais


Dar net nepaėmus jo į rankas matome du jungiklius (plius rozetė), kas suteikiama aštuonias galimas pozicijas. Ir tik vienoje jų džiovintuvas veiks. Beje, kaip manote ką reiškia raudonas mygtukas – ar “STOP” ar “ON”? Džiaugsmai čia nesibaigia:

Plaukų džiovintuvas - stiprumo pasirinkimas

Ten kur būčiau įpratęs rasti “On/Off” jungiklį yra tik stiprumo reguliatorius, kurio stumdymas tikrai neįjungia džiovintuvo. Aukščiau parodyti jungikliai taipogi neįjungia. Kame bėda?

Plaukų džiovintuvas - sienoje pasislėpę mygtukai

Pasirodo pagrindinis, tikrasis įjungimas yra paslėptas sienoje! Tiesa, po žaidimo ankstesniais dviejais jungikliais dar teko surasti kaip turi būti suspausti ir jie – bendras pozicijų skaičius yra jau 16 (veikia vis dar tik viena).

Pamoka

Geri viešbučiai giriasi, kad sukuria savijautą kaip namie – šis fenas yra toli gražu nepanašus į tą kurį turiu. Vietoj atsipalaidavimo teko patirti stresą ir jausmą, kad esu visiškas kvailys. Nemanau, kad taip nutiko man vieninteliam iš visų viešbučio klientų.

Elementari Google paieška atskleidžia, kad didžioji dalis fenų turi daugiausiai du jungiklius – nors netgi tam aš nepritarčiau. Nežinau kaip moterims, bet man užtenka trijų pozicijų (vietoje 16 įjungimui * 3 stiprumui = 48 viso) – išjungta, silpnai, stipriai. Tam įgyvendinti užtenka vieno jungiklio, o intuityvumas ir aiškumas visiškai nenukenčia.

Beje, jei kalbėti apie šį konkretų džiovintuvą, tai jam esant “Hi” pozicijoje, iškilimas rodo ne į poziciją, bet į patį jungiklį, kas dar kartą iškrenta iš bendro dizaino. Esu įsitikinęs, kad skirtingi gamintojai skirtingai suvokia stipriausią ir vidutinę pozicijas – ar ne paprasčiau būtų tiesiog ant feno įdėti vieną sukiojamą ratuką, panašų į automobilinės magnetolos garso reguliatorių, kuris tuo pačiu ją ir įjungia? Negana to, stacionarus fenas turėtų būti prijungtas prie elektros tiesiai iš sienos – be papildomo laido (ir netvarkos!) į rozetę.

8 Responses to “Kaip įjungti plaukų džiovintuvą?”

Komentarų RSS

[...] puslapių. Bet tai nereiškia, kad vargšai liks neaprašyti. • Industrinio dizaino gėda. Žinai, kaip veikia, ką daro ir kaip turėtų įsijungti, bet negali. • Senbernaras. Arvydas išgelbėjo Blogoramos citatas. Akismet buvo užblokavusi pranešimus [...]

Matyt cia idiege visas imanomas apsaugas nuo vaiku, gyvunu, siaip nelabai protingu asmenu ir kitu imanomu nelaimiu ((: aisku, galejo ir instrukcija pridet..

Tai jo. Ir dar viešbučio priimamajame padaryti savaitės trukmės kursus, egzaminą ir išduoti sertifikatą, kad moku naudotis.

Jeigu kam nors reikia instrukcijų, tai dažniausiai reiškia, kad daikto dizainas yra niekam tikęs.

D, nu neb8k bobis ir nereikės stresuoti dėl neveikiančio džiovintuvo :)) Palik tą stresą moterims ;)*

[...] ir beprasmiškas, kas savaime jau yra prasmės paieškos. Matai? Mes jos ieškome visur – gyvenime, mygtuko paspaudime, politikų pasisakymuose, muzikoje, alkoholio vartojime, rūkyme, liaudies šokiuose, [...]