Savaitgalio eksperimentas: Login 2011 programa, pritaikyta mobiliems telefonams

Per paskutinius kelis metus perskaičiau šimtus blogų, apie tai, kaip internetus reikia kurti galvojant apie nešiojamus įrenginius mažais ekranais, ir kaip gražiai viskas galėtų veikti, jeigu laikytis standartų. Deja – šio savaitgalio eksperimentas parodė, kad tokiai filosofijai dar kiek per anksti.

Bendrai paėmus, kadangi investavau tik pusantros dienos darbo, rezultatas visai patenkinamas – “mobili” Login 2011 programa. Informaciją nukopijavau iš oficialios svetainės – tikiuosi savininkai nesupyks.

Žvaigždutės veikia ir turėtų atsiminti nustatymus iš localStorage, taipogi turėtų veikti ir offline, jeigu išsisaugoti “darbastalyje” (bent jau su Android 2.2). Back mygtukui sutvarkyti laiko pritrūkau, taipogi vietomis matosi animacijos šokčiojimai ir trūkčiojimai.

Pirmojoje versijoje, kurią išmečiau, bandžiau viską pasiekti apskritai be Javascript, :target pseudo-selektoriaus pagalba, tačiau rezultatas gavosi gerokai prastesnis negu galutinis variantas.

Taipogi peržvelgiau akimis Phonegap rekomenduojamus įrankius, tačiau panašu, kad visi jie kenčia nuo tų pačių problemų – mobilios naršyklės labai jautriai reaguoja į ekrano pločio/aukščio pasikeitimus kai tenka animuoti perėjimus iš vieno ekrano į kitą, o išsprendus šią problemą kiek griežtesniais išdėstymo apribojimais, vistiek lieka scrollinimo problema – sugrąžinti vartotoją į tą pačią ekrano vietą be ekrano mirksėjimo ir šokinėjimo yra neįmanoma.

2 Responses to “Savaitgalio eksperimentas: Login 2011 programa, pritaikyta mobiliems telefonams”

Komentarų RSS

Tai kad m.login.lt buvo labai gerai paslėptas ir nemačiau jo. Enivejs, pointas buvo eksperimentuot su webappsais, o ne konkuruot ar dar kažką.

Mano appsas mažesnis :) Vat :)