Samsung SGH-D880 DuoS

Iš karto po Kalėdų atkeliavo mano dovana sau pačiam – pirmasis telefonas, iš padoraus gamintojo, kuris palaiko dvi SIM korteles vienu metu. Tik išpakavus, be abejo užplūdo džiaugsmas (na, išleidus 500 eurų, kitaip ir negalėjo būti) ir pirmasis įspūdis buvo tikrai neblogas – didelis ekranas, patogiai besispaudžiantys mygtukai, gražios spalvos ir garsai. Čia iki tol kol nepradėjau naudotis rimtai… Įrašas apie tai, kad net labai geros techninės idėjos, gali būti tikru pragaru vartotojui paprastame gyvenime.

Kodėl aš negaliu daryti ko noriu?

Mobilusis telefonas Samsung SGH-D880 DuoS Jau žinojau, kad Samsung telefonai nėra patys draugiškiausi kūriniai. Pirmą kartą apie tai perskaičiau kovo mėnesį, o vasarą teko skubiai nusipirkti “telefoną, kuris sugeba skambinti” – SGH-C300, kuriuo naudojantis keikiausi sulig kiekviena vykdoma užduotim, net jei tai tebūtų elementariausias skambinimas.

Pirma rimta užduotis, kurią reikėjo padaryti su DuoS’u – persikelti kontaktus. Kadangi jie buvo išmėtyti per tris telefonus ir tris korteles – nusprendžiau išbandyti kartu su telefonu pateiktą programinę įrangą. Didelė klaida… Samsung PC Studio sugeba sinchronizuoti duomenis tik su Outlook Express – o ką daryti jeigu aš naudoju Thunderbird? Na bet čia ne esmė – man vistiek pirmiau reikėjo viską susikelti į Excelį ir susitvarkyti, nes telefonas nesugebėjo atpažinti, kad tas pats kontaktas kartojasi abiejose įdėtose kortelėse.

Taigi, eksportuojam į CSV ir… o kad tai būtų taip paprasta! Kažkodėl, kūrėjai nusprendė, kad į CSV galima eksportuoti tik tuos kontaktus, kurie jau nukopijuoti į PC – o tą kopijavimą reikia atlikti būdu, kuris lyg ir būtų panašus į paprastą copy-paste per clipboardą, tačiau nėra toks. Kodėl negalima tiesiog paspausti “Copy” ir paskui “Paste” jau Excelyje? Beje, Samsung telefonai turi dar vieną labai įdomią ypatybę – kontaktus galima perkelti iš SIM į telefoną, bet ne atvirkščiai.

Visa tai bedarydamas, atradau dar vieną paslėptą “feature” sinchronizacijos programoje – jeigu telefono laidas atjungiamas, uždaromos visos aktyvios paketo programos – tame tarpe ir kalendorius, ir adresų knygelė. Reikia suprasti, kad neturint telefono ir USB laido prie savęs, kompiuteryje numerių pasižiūrėti nebūtina… Keista buvo ir paketo architektūra – visą laiką task bar’e bėganti programa, kurioje yra šešios didelės ikonos su nuorodomis į paketo “programas”, tačiau iš tų “programų” vienu metu gali dirbti tik vieną… Ne, bet iš tikro – na kam man žiūrint į organaizerį persijungti į telefonų knygelę. Spaudžiam uninstall ir meldžiamės, kad atrasčiau kokią nors alternatyvą Samsungams, panašią į My Phone Explorer.

Siunčiam SMS – kančia

Du procesai palyginimui. Siunčiu SMS savo draugei, kuri turi du numerius, užbaigus rašyti tekstą…

…su Sony/Ericsson K750i

  1. Spaudžiam Continue
  2. Spaudžiam Select, kuris jau yra ant “Contacts look-up”, arba tiesiog spaudžiam “žemyn”, kur rodomas paskutinių adresatų sąrašas
  3. Spaudžiam Select ant pasirinkto kontakto
  4. Spaudžiam Send

Iš esmės, neskaitant navigacinių klavišų (aukštyn, žemyn, paieškos kontaktų knygelėje), reikia 3 arba 4 kartus paspausti tą patį mygtuką ir SMS išsiųsta.

…su Samsung

  1. Spaudžiam Options
  2. Spaudžiam Send only
  3. Spaudžiam Options
  4. Spaudžiam Phonebook
  5. Pasirenkam vardą, spaudžiam mygtuką “OK”, kuris yra labai nepatogiai per vidurį
  6. Jeigu adresatas turi kelis numerius – gauname jų sąrašą ir teisę dar kartą paspausti “OK”
  7. Spaudžiam Add
  8. Spaudžiam Options
  9. Spaudžiam Send

Sumoje – 7 kartus spaudžiam vieną mygtuką ir mažiausiai vieną kartą – kitą, neskaitant raidžių suvedinėjimo pasirenkant kontaktą – užtrunka mažų mažiausiai trigubai ilgiau negu su S/E

Konfigūruojame meniu – kančia

Jau įprasta, kad telefonuose yra navigacija į keturias puses – aukštyn, žemyn, į kairę, į dešinę. Šiems klavišams galima priskirti nuorodas. Lyg ir būtų galima tikėtis susitvarkyti taip kaip patogu ir taip kaip esi įpratęs – tačiau tik ne su Samsung. DuoS nuoroda “aukštyn” gali būti tik papildomas meniu sąrašas – lyg ir nebūtų didelė bėda. Tačiau nuorodas galima priskirti tik iš labai riboto sąrašo. Sony/Ericsson turi puikią galimybę, kuri leidžia sukurti shortcutą į bet kurį meniu objektą – pasirenkant jį iš lygiai to pačio meniu, taip lengvai atpažįstant funkcijas. Samsung nesuteikia net galimybės susikurti nuorodos į fotoaparatą! Kam išvis tada reikalingi tie 3 megapikseliai, jeigu greičiausiai juos galima pasiekti keturiais paspaudimais, tik per pagrindinį meniu, o ne viena greita nuoroda? Nėra galimybės ir sukurti nuorodos į adresų knygelę – ekrane ji priskirta kitam klavišui, kas man yra neįprasta ir, well, nepatogu…

Garsų nustatymas – kančia

Telefono garsiakalbis – įspūdingas – jis puikiai išgroja Red Hot Chili Peppers – Torture Me bosinę įžangą. Tačiau tam, kad įsidėti MP3 kaip ringtoną – jį būtinai reikia kelti į folderį “Music”. Įkėlus į kitą folderį “Sounds” jis kažkodėl neveikia… Matyt muzika nėra garsai. Dar vienas, tiesiai šviesiai, užknisantis dalykas – garselis, kuris išleidžiamas patvirtinus ar nutraukus kokį nors veiksmą. Įjungus tylos režimą, vietoj jo telefonas suvibruoja – o tai būna dar garsiau negu pats garsas…

Truputis pagyrimų ir verdiktas

Nepaisant dar vieno sunkumo, kurį patiriu naudodamasis šiuo telefonu (sunku susigaudyti kada naudoti “OK” mygtuką patvirtinimui, o kada kairyjį soft klavišą), nustebau radęs kelias įdomesnes funkcijas. Tai anglų – rusų kalbų žodynas (kuriuo nemoku naudotis); pradėjus rašyti bet kokį numerį – iš karto vykdoma dalinė paieška adresų knygutėje pagal jį; nuostabus kalkuliatorius, aplenkiantis visų kitų gamintojų kalkuliatorius (matematiniai veiksmai priskirti kryptiniams klavišams, kai paprastai reikia juos pasirinkinėti atskirai iš meniu).

Kaip ten bebūtų, jeigu tik galėčiau nesinaudoti šiuo telefonu – nesinaudočiau. Tačiau jo galimybės ir techniniai parametrai – įspūdingi. Išleisti pinigai – taipogi. Samsung rezultatas, be abejo, daug kartų geresnis, negu prieš tai išbandyto Samkung N77i (kinietiškas klonas, kurio analogą pristatė ir Teltonika), tačiau jis vistiek stengiasi daryti viską, kad tik aš nepasiekčiau norimo rezultato.

77 Responses to “Samsung SGH-D880 DuoS”

Komentarų RSS

[...] telefono, veikiančio su dviem SIM kortelėmis. Telefonai, galintys veikti su dviem kortelėmis, nenori nei Dominyko, nei kurio kito vartotojo. Ne itin optimizmu dvelkia ir išvados, padarytos skaitant knygas apie sistemų dizainą. • [...]

Per daug is auksto ziurai i gamini.su zinutes siuntimo aprasymu parodei,kad isvis nemoki telefonu naudotis.ten viskas zymiau paprasciau.Ismok naudotis kaip priklauso,tada visai lietuvai recenzijas rasyk,o tai pasiskaito zmones tokiu gudruciu ir issigasta,nezino kad tas aparatas isties puikus

O kodėl aš turiu mokintis juo naudotis? Jeigu prieš tai turėjau bent 10 skirtingų modelių, ir visais jais mokėjau naudotis, ar gal išmokau – kodėl vėl turiu per naujo mokintis? Kodėl jis negali tiesiog veikti taip kaip man patinka vos išpakavus?

Su SMS pavyzdžiu parodžiau, kad nėra akivaizdu, kaip juo naudotis – o tai reiškia, kad reikia gaišti laiką ir aiškintis kas kur ir kaip.

Tegul žmonės pasiskaito kaip aš idiotas nemoku telefonu naudotis. Bėda ta, kad didžioji dalis žmonių nemokės juo naudotis – arba kentės kaip aš, aiškindamiesi, mokydamiesi, besijausdami idiotai. 21-ame amžiuje tikrai yra galimybės to išvengti – Samsung to dar nesuvokė, o Nokia todėl kontroliuoja 40% rinkos.

Sol, aš turėjau kinietišką “dual sim’ą” už 100 eurų. Pagaminimo kokybė manęs TIKRAI netenkino. Jie atrodo gražiai, turi prikrauta daug galimybių, bet jais naudotis išvis neįmanoma, nepatogu ir tiesiai šviesiai – skausminga. Ir negana to paėmus į rankas jauti kaip tuoj sulūš, nes yra kinietiška štučka – tik ir lauki to. Plius vos išpakavus buvo galima jaustis, kad mygtukai surinkti prastai (t.y. spaudi vieną – sureaguoja kitas, spaudi – nepasispaudžia ir tt). Negana to – visi tiek kinietiški iš tikro yra pagaminti ant vieno modelio/chipseto, ir iš esmės tokio pačio softo – žodžiu išvaizda truputį kitokia, bet realiai – tas pats šūdas, nepaisant kainos, “gamintojo” ir modelio. O Teltonikos modelis (500 lt) yra irgi tas pats, bent jau iš išvaizdos panašu į tai. Tamagočiai, o ne telefonai ten. Skūpas du kartus moka, ar kaip ten senoliai sako?

na is samsungo siusti zinute paprasciau galima iskarto issirinkus kontakta ir pasirinkus “send message” tekstas, “ok”. vsio.

na gerai kazkas sako,kad reikia prisijaukinti Samsung’a ir jis taps geru telefonu,kurio ilgai nesinores keisti.as samsunga D520 turiu jau pora metu,ir meniu visai geras.tiems kurie nenori daugiau spaudineti rekomenduociau balsu valdoma telefona:)

turejau samsunga, tai reikai priprast, bet kai pripranti tai greitai ten viska suspaudai it t.t.
Man gal tik nepatiko, kad neturi aplinku galimybes kaip nokia (tik iprasta ir tylu rezima turi).
nokia softa siek tiek lankstesnis, bet samsungas tikrai nera blogas.

Taip, jis yra. Bet veikia tai keistai ir nepatikimai… Aš jį iš karto pastebėjau, bet paspaudus nieko nenutiko ir todėl buvo labai keista. Jį kažkaip ypatingai spausti reikia :)

niekaip nesuprantu ar imanoma skambinant pasirinkti sim neperjungiant telefono. Man nepavyksta. Jei pastovei reikes perjungineti tai ce tikra nesamone, o reklamuoja kaip viena is pagrindiniu funkciju skambinant naudoti bet kuria sim.

Taip! Kairėje telefono pusėje, šone, yra du mygtukai garsui reguliuoti, o virš jų yra SIM perjungimo – surenki numerį ir spaudi tą mygtuką ir pasikeičia aktyvi kortelė.

Jis iš tikro gana neblogai paslėptas… teko man ir pačiam pradžioj paieškoti ;)

Tada iš tikro gana geras pirkinys tik reikia išmokti naudotis.
AČIU

>Taip, jis yra. Bet veikia tai keistai >ir nepatikimai… Aš jį iš karto >pastebėjau, bet paspaudus nieko >nenutiko ir todėl buvo labai keista. >Jį kažkaip ypatingai spausti reikia :)
…..Reikia ji tik shiek tiek paspaudus palaikyti. Ir isijungs….. jokiu problemu.

gal galite pasakyti, kodel atsiunciamos vizitines koreteles neatsidaro. Uzrasa “vardo kortele”, jos viduje miniatiurine ikonele, o jokio kontakto nematyti. Gal galite patasti kaip ja atsidaryti

Sveiki,

gal kas zinot kaip:
1. isjungti mygtuku tonus nepakeitus tel profilio (tylus, paprastas, automobilis ir pan);
2. kaip pasirinkti skambucio garsuma, tona, zinuciu tona ir pan.

BUSIU LABAI DEKINGAS, NES TAS MYGTUKU PYPSEJIMAS NEISJUNGUS PACIO TELEFONO GARSO – ZUDO:)

Pakerėjo šio modelio ergonomika, bet po poros valandų, peržiūrėjus jo “įdarą”, jau norėjau grąžinti. Navigacija iš tiesų komplikuota, reikalauja daug papildomų judėsių. Ekranas (pvz. atsidarius kontekstų sąrašą) yra vizualiai apkrautas.

Bet telefas nėra tragiškas, gal tikrai reikia priprasti. Pirmiausia išjungiau tą slide funkciją.

Dėl klausimų:
2. Settings -> Phone settings -> Phone profiles -> Normal: Incoming calls/New messages/Phone Sounds. Pasirinkęs kategoriją, pakeliauk žemyn: ten bus ir ringtone, ir volume. Kai norėsi ką nors keisti, kairėje yra Options ;)

Sveiki,
Gal kas žino kaip ir kur atrasti telefone išorinės atminties kortelės failiukus??
O tai nusipirkau micro SD korta įsistačiau, nustačiau kad failai ateinantis bluetoofh butu įrašomi į išorine atminti, bet atsiuntus telefone niekur nerandu, atmintis rodo kad yra, prijungus prie PC failiuką radau.
Iš anksto dėkingas

Zinutes siunciasi tikrai sunkiau negu NOKIA modeliuose bet ner taip sudetingai kaip cia aprasei.Matyt dar nelabai smegenukai veikia.Na o futika isijungt tai aplamai paprasta.Reikia pasigilint ir i soniniu mygtuku funkcijas pries rasinejant i i-neta tokius “kvalifikuotus” komentarus.Jei nori naudotis aparatu taip kaip tau patinka vos ispakavus tai reikia ir pirkti ta ka gerai zinai ir pazisti o ne skiesti paskui savo neitin pagrysta nuomone.Pasiskaicius ir paciam ji vartojus tai atrodo mazu maziausia sapalionemis.SMS rasinejimui tinka neoperaciniu sistemu NOSHKES tai jas reiktu ir naudoti o va norint verslo klases apareto reikia pamastyt kad jis ir skirtas daugiau darbui kalbantis o ne minkant klaviatura.Beje perkelimas is SIM i telefono atminti vykdomas taipat gerai kaip ir atvirksciai.Gal visgi dar pasimokink naudojimosi prietaisais pries skleisdamas antireklama. Pasigilink i tai kad kaskart susiduriant su problema reikia paklaust pirmiausiai saves:gal tai as kazko nesuprantu o ne problema tokia sunki….

Po Lino komentaro pradėjau ieškoti alternatyvių sms siūntimo būdų. Tikrai, yra trumpesnis kelias.

1) Vidurinio klavišo kairinė pusė ->
rašome sms [skirybos ženklus galima
įvedinėti ne tik renkantis iš sąrašo,
kuri aktyvuojamas ilgiau laikant #,
bet ir kelis kartus spausdami "1"
2) Spaudžiam OK
3) Dar karta OK - patenkame į užrašų knygelę;
4) Pažymėti adresatą tuo pačiu OK
5) Add
6) Siunčiam: OK

Hm, šeši paspaudimai :]
Galima buvo atsisakyti etapo Add,
jį iš karto pakeitus Send.

Kaip Pedsakas paminėjo, taip, yra greitesnis būdas išsiųsti SMS. Aš jį jau seniai atradau, bet ištobulinti siuntimo “techniką” užtruko laiko. Tai kas parašyta viršuje, yra pirmoji, natūrali, nesugandinta paprasto žmogaus reakcija.

Tame ir yra problema. Nes gyvenime, technikoje, kompiuteriuose ir tuo labiau tokiuose paprastuose įrenginiuose, kaip kad mobiliuose telefonuose, neturi reikėti klausti kas kvailas – aš ar aparatas. Nes visais atvejais kvailas yra įrenginys, nes nežino ko aš noriu.

“Kvalifikuotas” komentaras: kai pasaulyje bus mažiau žmonių, kurie vergaus aparatūrai ir daugiau žmonių, kurie rūpinsis, kad ta aparatūra tarnautų žmogui, gyventi bus paprasčiau visiems – net žmonėms, kurie yra tokie protingi kaip Linas – juk jeigu daiktu naudotis yra paprasta, tai protingas vartotojas nenukenčia, ar ne? Kam be reikalo apsunkinti gyvenimą, net jeigu telefonas yra “verslo” ir juo reikia “skambinti”, o ne “rašyti”? Kodėl “rašymo” veiksmas turi būti sudėtingesnis už skambinimo, jeigu kiti telefonai to neapsunkina?

Dar vienas “kvalifikuotas” komentaras: yra tokia Fitt’o taisyklė, kuri teigia (sutrumpintai ir pritaikant konkrečiai situacijai), kad didesnį “mygtuką” yra lengviau “paspausti”. Norint siųsti SMS “greitu” būdu, reikia daug kartų spausti OK, kuris yra mažas ir per vidurį tarp kitų mygtukų – tai yra labai nepatogu. Laukiu komentarų, apie tai kokie mano dideli pirštai ir koks aš negrabus!

o kaip jums šio telefo kamera?
patenkinti kokybe?

ir dėl komento N18: irgi, man siunčiant vizitines korteles, adresatas gauna tuščius sms ir tiek. Ką daryt?

ps.
man šis postas buvo labai naudingas: bent supratau, kad ne vien aš Duos’e pasiklydau, ir nustojau lengvai panikuoti :]

Vakar isigijau pats si telefona, pries tai naudojausi nokia tlefonu. Pries pradedant spaudineti naujo telefono klavisus, pasiskaiciau telefono naudojimosi instrukcija, kuri tikrai parasyta labai aiskiai, bet tikriausiai musu straipsnio autorius tokiais niekais neuzsiima:) Nezinia kodel, bet jam viskas siame telefone atrodo paslepta, kad ijungtu kamera, kazkaip stebuklingai reikia paspausti mygtuka.. Ir dazniausiai seka komentarai- “as ji jau seniai pastebejau, reikejo spausti kazkaip ypatingai..” Sms zinutes rasymas jam taip pat tapo labai sunkiai iveikiama problema, bet kai atsirado zmogus, kuris parase, kad tai galima padaryti visai paprastai, musu autorius nesutriko, nes jis jau “seniai atrado si buda, tik reikejo laiko tam budui istobulinti..” Nesuprantu, kam rasyti toki absurda??? Sis straipsnis tikrai pilnas antireklamos ir neigiamo ispudzio. Turiu viena patarima straipsnio autoriui: -gal pries rasydamas tokias nesamones pirmiausiai pasiskaityk naudojimosi instrukcija, ji tikrai nera stora, ir tuomet tikrai suprasi, kad ta stebuklinga mygtuka, kuris ijungia kamera nereikia kazkaip stebuklingai paspausti, pakanka ji ispaudus kelias sekundes palaikytis. Tada manau sumazetu ir kitu tariamu problemu. Ir dar vienas sakinys: -tu tikras molis;)

Patogiems daiktams instrukcijų nereikia. Ar žinai, kad prie iPod’ų nebūna pridėta instrukcijos. Beveik neturiu problemų juo naudotis. Tikrai nebuvo su iPod’u situacijos, kad reikėtų “ieškoti” kur kas ir kaip ir kodėl.

Natūralu, kad atsakau, kad atradau – pradinis įrašas sukurtas sausio 4 dieną – dabar birželio 20. Pusė metų pakankamas laiko tarpas, kad įprasti naudotis telefonu (tačiau tai nereiškia, kad naudotis yra malonu ir neužknisa).

Na, o jei kalbėti apie mygtukus ir jų palaikymą… Atsiprašau, kad esu žmogus. Paprastas žmogus. Kai paspaudžiu mygtuką – tikiuosi reakcijos. Ant mygtuko nesimato, kad jį reikia palaikyti. Pažeisti du iš pagrindinių usability principai – (1) galimų veiksmų ir jų apribojimų matomumas bei (2) indikacija, parodanti po veiksmo pasikeitusią būklę.

(1) įrenginys privalo aiškiai nurodyti (iš savo formos), ką aš su juo galiu padaryti ir ką negaliu – pvz. mygtuką galiu spausti, bet negaliu patraukti į šoną. Aišku. Kad mygtuką reikia “palaikyti” nuspaudus nėra aišku.

(2) jeigu paspaudžiau mygtuką – turi pasikeisti situacija. Ji be abejo pasikeičia – savo pirštu jaučiu, kad mygtukas yra “paspaustas”, tačiau ekrane nieko nevyksta. Reiškias nežinau ar neveikia mygtukas, ar neveikia telefonas, ar negerai paspaudžiau. Iš tokių atoveikių nebuvimo žmonės po to daužo klaviatūras ir mėtosi monitoriais.

Aš neturiu laiko mokintis kiekvieno įrenginio naudojimosi smulkmenų. Įsivaizduok, kas būtų jeigu kiekviename pastate būtų skirtingi šviesos įjungimo mygtukai ir prie jų reikėtų pridėti instrukcijas. Atėjai namo – jungti vienaip. Atėjai į darbą – jungti kitaip. Nuėjai darbe į tuoletą – jungti dar kitaip. Absurdas, ar ne? O kas jeigu tie jungtukai turėtų būti jungiami skirtingu būdu, bet atrodytų iš pažiūros vienodai?

Aš gal ir molis, bet tikrai ne šiuo atveju. Aš darau daug klaidų, bet kritika dėl to, kad šiuo telefonu naudotis nėra patogu ir paprasta yra objektyvi ir teisinga. Niekas to nenuneigs, ypač žmonės, kurie dėl įrenginio nepatogumo kaltina save, o ne įrenginį.

Grb Dominykai. Manau, kad esme tame, kad Jus isisavinote tik viena telefona, o kai nusipirkote kita, tai jo valdimas pasidare Jums nepriimtinas. Jus keikiate ji ne del valdimo, o todel, kad jis neatitinka Jusu buvusio telefono valdimui. Tai tas pats, jei as visa gyvenima naudociau SAMSUNGO mobylius ir nusipirkciau kokia nauja ‘kruta’ NOKIA. manau, kad ir man tas pats butu. Pradzioje pasinaudojes, pradeciau ieskoti ‘blusu’. Juk ipratau prie savo mobilkes.
Patarimas. Naudokites savo senu mobiliu aparatu ir viskas bus ciki.
Samsungo DUOS naudotojams. Nusipirkus negailekite paaukoti siek tiek laisvo laiko. Tai daug netruks. Letai perskaitykite telefono aprasima ir pamaigikite. Pradzioje gal kas bus ir nesuprantama. Tam ir skirtas sis forumas, kad paklaustum. Prie savojo jau ipratau, Valdimas nera per daug sudetingas. Panasus i SIMENS mobyliu valdima. Gal del to ir greitai ipratau juo naudotis. Sekmes

beje, iki siol nesupratau, kaip
siusti kontaktus is adresu knygeles:
adresatai gauna tuscius sms.
gal kas galetu paaiskinti?

ps.
del panasumo i Siemens:
ergonomika panasi, o stai navigacija vis delto nedvelkia paparastumu – su Siemens man niekada nereikejo kreiptis patarimu, valdymas buvo intuityviai suprantamas, ir skirtas zmonem, o ne marsieciams >:|

Sveiki, noriu paklaust ar vienu metu gaunami sms ir skambuciai i abi sim ir kas buna jei skambinama tuo pat metu i abi sim. Kaip i tai reaguoja telefonas? Aciu

Sveiki,gal kas turejote tokia problema kad rodo ad atminties kortele yra ideta,bet ja naudotis neleidziama?Kas cia galetu buti?Gal nustatymuose kas nors?

GraFka: per metus man dar nei karto taip nenutiko…

andrelis: kai įeini į My Files, gali spausti * ir #, kad perjungti iš kur žiūrėti failus – iš kortelės ar iš telefono. Dar vienas akmenukas į Samsung (ne)patogumo daržą…

ir man tada klaida is kart raso ir negalima.o pats telefonas rodo kad kortele yra. Tai kaip ir nzn kdl taip.Gal reiks nueiti i taisykla ir jie ka nrs pasiulys.

Tai aš teisingai supratau, jei nori paskambinti iš Šio mob. turi perjungti kortelę (aktyvuoti kažkurią ?)? Išjungti tel. ir tada įjungti ? Jei taip kiek tai laiko trunka?

p.s. kad Daugumai vartotojų sunku perskaityti Manualą, tai ir taip aišku ;) tik nesuprantu, jei neįsigilini į produktą, kam rašyti review.

Šito review pointas ir yra, kad “reikia” skaityti manualą. Geriems produktams manualų nereikia! iPod’ai parduodami be manualų.

Sveiki,vakar Techmarket’e ciupinejau dar viena dvieju SIM korteliu telefa uBOND. Ten nera jokio aktyvios korteles perjungimo. Yra du skambinimo mygtukai. Kiek bandziau, veikia puikiai. Gal kas nors turit toki? Gal galetumet daugiau info apie ji imesti? Jeigu nieko blogo, pirkciau…

Dominykai -> O tu gal žinai kaip dėl to kortelės aktyvavimo. Ar reikia perjungti prieš skambinant korteles ?

Virdulys -> use google before asking questions :D ubondphone taškas com. Ten info mačiau yra. p.s. pažystamas nusipirko nesenai, tai lyg ir patenkintas.

nereikia jokiu aktyvinimu.tik kaireje puseje, kai surenki numeri, spusteli ir perjungia i kita kortele.nereikia nei isjungti telefono nei perkrauti

Bet vistiek kažkaip keista, kad reikia perjunginėt simus. Beje teko čiupinėti tuos kiniškus, tai pas šitą samsungą, šriftai tie patys, iconos (Battery, tinklo ir t.t.) nu beveik viens prie vieno :) Jei kas nagrinėjasi kinietiškus man pritars :)

Isigyjau si telefona.
Is esmes su daug kuo, kas cia apie ji aprasyta autoriaus, as nesutikciau.
Persasi isvada, kad galbut autorius visai negabus, arba jam sis mob. labai nepatiko. Bet ne tai svarbiausia…
Paklaust noreciau del tu sim korteliu.
Jie pvz, man skabina i antra kortele (ne pagrindine), ar as galiu atskambinti i praleista skabuti is tos antros sim korteles jos neaktyvavus? Ar butina man sukeisti vietomis SIM 1 su SIM 2 ??
Dekoju uz atsakyma :)

Artai, tavo klausimas tik parodo, kad telefonu naudotis nėra lengva ir akivaizdu. Na, arba kad tu mažų mažiausiai toks pat “negabus” kaip ir aš. O faktas, kad atsakymas į tavąjį klausimą yra trimis komentarais aukščiau tavojo, suteikia papildomų minčių apie gabumus.

Norejau suzinoti kaip padaryti rankini tinklo nustatyma abiem sim. Kai nustatai rankini tinklo pasirinkima tai vyksta tik su pagrindine kortele, o antra kortele registruojasi prie stipresnio signalo, uzsienyje tai problema. Teko laikyti rankose 780 ten viskas aisku, o sitam 880 gal nera sios funkcijos. Aciu.

Ar galima D880 padaryt taip kaip auksciau esanciame paveiksliuke, ar cia tik reklamine foto? :) ir dar pora klausimeliu: kaip perziuret klipus/filmus telefone (koki formata palaiko sis tel, kaip i ji pakeist??) kodel per USB ikelus nuotrauka kuri > kaip 1Mb jos neatidaro?? argalima isjunt ta garsa kuri isgroja tel issiuntus zinute? :) ACIU

nesuprantu kodėl manęs negirdi pašnekovas,aš puikiai girdžiu,o manęs ne,gal yra kam taip buvę,ar čia jau yra gedimas,nors telefonas ką tik išpakuotas,o gal kas nors nustatyta ne taip?

Niekaip nesuprantu, anksciau viskas buvo gerai o dabar tarsi kazka netaip nustaciau ar dar kas nors… Kada ikeliu dainas i atminties korta kompiutery jas visas rodo sukeltas, o paciam telefone kai isijungiu buna tik mazuma ju… Niekaip negaliu padaryt kad viskas butu normalu.. Gal kas zinot?? Butu labai didelis aciu, nes jau nusibodo, turet atminties korta ir jos neisnaudot :((

Nesanai isigijau ta samsunga d 880. Niekaip negaliu rasti paip pakeisti sms gavimo melodija.Ar yra tokia galimybe ar ne.Gal kas galit parasytii i el pasta.aciu

Ačiū už straipsnį! Mano požiūris labai panašus į autoriaus dėl ergonomiškumo. Bet ne tai svarbiausia. Dabar domiuosi tuo SGH-880 ir tokie niamnsai man buvo labai įdomūs tiek iš autoriaus, tiek iš kitų.

Dievinu šį telefoną. Jį jau turiu apie mėnesį. Jėga dvi kortelės, veikimas – galėtų ir greičiau, bet ko norėti už tokią kainą. Labai gaila kad muzika tik 4 grojaraščiai po 30 dainų ir viskas. Gal kas žino kaip tai pataisyti?
Labiausiai nepatiko autoriaus išsireiškimas apie SMS siuntimą – na juk yra būdas kur kas paprastesnis. Nepyk – tas telefonas ne tau – parduok jį ir nusipirk NOKIA.
O man telefonas jėga. Kuo toliau atrodo man jis labiau patinka. Nesakau kad nera minusiuku, bet kur ju nėra?!

Laba diena. Butu toksai klausimėlis, ar įmanoma telefone Samsung 880 žinutes spausdinti lietuviškai. Šiaip telefonas nuostabus, jūsų patarimai labai padėjo.

apie šį telefą daug pasako ir tai,
kad praėjus metams vis dar juo tebesinauduoju, bet teko specialiai ieškoti šio įrašo, kad prisiminčiau, kaip keičiamos SKAMBUČIŲ MELODIJOS!

labirintų labirintas.

Niekaip negaliu surasti,gal kas zino:Kaip kiekvienai adresu grupei priskirti atskira skambucio melodija? Dabar tik suradau,kaip atskiram adresatui ja priskirti…

Dominykui
kai nusipirkau sita telefona,mano reakcija buvo lygiai tokia pati,kaip ir Jus aprasete.Taciau po savaites nebemaciau jokiu problemu>Jusu argumentas, kad daiktas turi but iskart suprantamas ir lengvai valdomas yra nelogiskas.tai tas pats,kas butu kad Jus isodintu i naikintuva pirma karta ir lieptu skrist,taciau vietoj skrydzio,jus paduotumet naikintuvo kurejus i teisma,kadangi Jus Dominykai nesuprantat kaip jis valdomas.Zinoma rasau hiperbolizuotai,taciau esme yra viena : bet kuris daiktas tampa lengvai valdomu tik tada,kai su juom elementariai susipazysti.Linkiu Jums buti labiau objektyvesniu.:) sekmes JUms

Jau seniai stengiuosi čia ignoruoti daugumą pasisakymų tokių kaip “#62. Nesvarbus”. Bet nu jeigu jau taip asmeniškai, tai nesusilaikysiu ir atsakysiu…

* Straipsnyje palyginta K750i vs D880 žinučių siuntimas. Gana akivaizdu, kad tai ne “mokymosi” problema, nes per metus kai naudojuosi D880 ji nei kiek nepasikeitė – siųsti žinutę vis dar NEPATOGU. Gi tuo tarpu paraleliai naudojuosi ir K750i (man reikia trijų SIM…) ir vis dar taip pat patogu kaip pirmą dieną išėmus iš dėžutės.
* Pagrindines užduotis atlikti su _elementariu_ prietaisu nereikia mokytis. Turi užtekti esamos patirties su “panašiais” prietaisais. iPod išėmiau iš dėžutės ir iš karto pasileidau muziką be problemų, niekada juo nesinaudojęs. Gi tuo tarpu dar dabar mane užknisa, kad su D880 reikia ieškoti dalykų, kuriuos jau buvau radęs, o dabar pamečiau.
* Kol žmonės leisis būti mulkinamais, tol jus ir mulkins. Kol visi griežtai netrenks kumščiu į stalą ir nepasakys “nepatogūs produktai yra šūdas”, tol juos ir gamins.
* Naikintuvas yra profesionalus produktas – natūralu, kad reikia mokytis. Tas pats ir su atominės elektrinės valdymu. Gi tuo tarpu telefonu turi mokėti naudotis ir mano močiutė! Įsivaizduok, jeigu tau reiktų savaitės kursus praeiti nusipirkus naują viryklę ar skalbimo mašiną…

Gal žinote kur juos remontuoja (korpusą), spustelėjau ir įtrūko monitorius. Kitos visos funkcijos veikia… Dėkingas iš anksto…

Pirmas dalykas: pats idomiausias dalykas tik nusipirkus telefona issiaiskint ka jis gali ir kaip juo naudotis, kitas dalykas del kopijavimo, nebandei pasiziuret kokia uzrasu knygutes atminti naudoja telefono ar sim? nes pas mane samsung d880 ir kai nusistatai sim atminti tai tik ir leidzia is sim i telefona kopijuot o kai telefono nusistatai tai atvirksciai leidzia, o kai nusistatai ir ta ir ta vienu metu leidzia daryt visus veiksmus kuriu nori. manau kad pas tave turetu but tas pats

siulyciau negrybaut o daugiau panagrinet telefona
ir nera toks tas sms siuntimas sudetingas ( bet viena nusiskundima ir as turiu, nepatogu ieskot simboliu, bet tikiuosi priprasiu :) )

Ziauriai blogai palaiko rysi. Pastoviai dingsti is rysio kur su kito modelio telefonu ir tame paciame tinkle naudojies be problemu. Daugiau viskas kaip ir neblogai. Bet buti be rysio tai visai blogai

Pritariu Arunui, Su rysiu tikrai beda, ypac blogai girdisi kai kalbi is antros korteles. Buna seip kad nebegaudo rysio ir tiek. Telefonas prastas, turiu jau 10 menesi, tai dziaugiaus gal pirma savaite. Daugiauniekada gyvenime samsungo nepirksiu

Giedre 2008 Birželis 9 at 14:11

“gal galite pasakyti, kodel atsiunciamos vizitines koreteles neatsidaro. Uzrasa “vardo kortele”, jos viduje miniatiurine ikonele, o jokio kontakto nematyti. Gal galite patasti kaip ja atsidaryti”

Viskas štai kaip daroma: atidarome [OK]>variant.>pridėti elementai>įrašyti arba [OK]

Sveiki,

matau jau seniai niekas nerašė…
Tokia problemėlė Samsung duos – negaliu įeiti į failų katalogą, paspaudus mygtuką atsiranda pranešimas “Negalima”. Gal kažkas užblokuota, gal patarsit kur ieškoti problemos sprendimo? Nustatymus grąžinti į pradinius irgi neleidžia – reikia telefono slaptažodžio kurio irgi neturiu…
Ačiū.

swk na paskaicius kazkaip nesitiki kad jus dar naudojates tuo d880 :) , seip man atrodo arba tikrai kinietiskus s…… prisipirkot arba net neisivaizduojat kajis gali,ask ne taip kaip daba yra su visais pribumbasais telefu nafigacija ir visa kita, bet jai turint minty kad jis palaiko dvi korteles, man jau ir to gana per akis :) 2 metus nauduojuosi juo jokiu problemu nebuvo man su juo viskas aiskiau nebuna, o problemos kyla tam kas nulipa nuo kitu markiu telefonu ir poto iesko galu nes tada jam tikrai miskas, nokia yra paprasta kaip sakoma dle “asoba tupix” ten viskas aisku ce biski gudriau bet nieko painiau. na jus kaip norit bet man sitas telefonas pats geriausias kolkas is kiek turejas, o jum ce jau sprest ko jus norite patys labiau. sekmes naudojantis d880 kas naudojasi juo nes kolkas jis palaikantis dvi sim korteles nepakeiciamas. iki

Sveiki, pas mane naujesnis Ubond su dviem kortom. Zinot, turejau labai daug telefonu, sita emiau del dvieju kortu. Naudojuosi beveik du metus. Pasakysiu atvirai- didesnio sudo uz sita telefona turbut niek nesugalvos.

Na va, po 3.5 metu intensyvaus naudojimo d880 pradeda “silpti”. Nei is sio nei is to pabala ekranas, jauciu mirs. Gaila. Superinis buvo telefonas, o ko cia visi prirasinejo tai visiskas “bullshit”. Man tai vienintelis idomus dalykas su juo nutikdavo ko su kitais nepastebejau. Mazeikiuose, vaziuojant pro maxima, visad persikraudavo :))) is pradziu nesupratau, o paskui pripratau ir net juokas imdavo.
Tai va gal kas jau isbande kita 2 kortas palaikanti telefona, gal kas gali pasakyti kuris butu taip pat superinis kaip buvo sis?

sveiki. turiu didele problema. man drauge padare taip, kad kai man skambina kazkas, jie girdi melodija. mano tevam tas atsibodo ir liepe isjungt. bet vat neisivaizduoju kaip. visus perradresavimus isjungiau. bet ta melodija kai man skambina visi girdi. kaip ja isjungt???? padekit